Go to Top

Möt SSCO:s nya presidium

Nu har det gått en månad sedan det nya presidiet tillträdde. Anna Wallgren, ordförande, och Veronica Sällemark, vice ordförande, slängdes direkt in i arbetet efter att de i maj fått medlemskårernas förtroende att representera SSCO.

–        Allt gick så snabbt. Från studentrådet till panelsamtal i Almedalen, jag hann knappt blinka, berättar ordförande Anna Wallgren. Nu är det mycket att göra. Snart slår portarna upp till höstterminens utbildningar och för SSCO är det tydligt att det finns vissa grundläggande förutsättningar som måste förbättras för Stockholmsstudenterna. Bostadsbristen är fortfarande akut och studenter tvingas tacka nej till studieplatser för att det inte finns någonstans att bo.

Tiden sedan Anna och Veronica började sina nya uppdrag har varit fullspäckad med planering inför verksamhetsåret. De har kommit i ordning på kansliet i Studentpalatset och den närmaste månaden kommer att präglas av rapportsläpp och terminsstarten.

–        Några fokusområden för året kommer att vara medlemsfrågor och organisationsutveckling, säger Veronica Sällemark. Vi kommer också att trycka mycket på frågor som rör studenters förutsättningar för att bedriva högre studier i Stockholm, inte bara boende utan även hälsa och ekonomi. De här frågorna måste flyttas högre upp på den politiska dagordningen, fortsätter hon.

Både Anna och Veronica har många års erfarenhet av studentlivet. Veronica studerade Europaprogrammet med inriktning statsvetenskap på Södertörns högskola, och även en utbytestermin i internationella relationer i Mexiko City. Anna har en lärarexamen och har även läst svenska upp till kandidatnivå vid Stockholms universitet. De har också varit kåraktiva under flera år, senaste uppdraget för Anna var som vice ordförande för Stockholms universitets studentkår och senaste uppdraget för Veronica var vice ordförande för Södertörns högskolas studentkår.

Frågor besvaras av:

Anna Wallgren, ordförande SSCO
Mobil 0708 99 77 15, e-post: ordf@ssco.se

Veronica Sällemark, vice ordförande SSCO
Mobil 0708 99 77 14, e-post: vordf@ssco.se

 Ella Coogan, politisk sekreterare SSCO
e-post: polsekr@ssco.se