Go to Top

Nominerade till Stockholms studentvän år 2017

Stockholms studentvän är SSCO:s utmärkelse för värdefulla insatser för Stockholms studenter och studentkårer samt för främjandet av Stockholm som studentstad. Utmärkelsen har delats ut årligen sedan år 2002 och har alltid väckt stor uppskattning hos både vinnare och nominerade.

Den eller de som tilldelats utmärkelsen får för alltid bära titeln Stockholms studentvän följt av årtalet för utdelandet. Detta är ett sätt för Stockholms studenter, studentkårer samt SSCO att uppmärksamma de som aktivt arbetar för att förbättra situationen för Stockholms studenter och Stockholm som studentstad. Läs mer om tidigare års vinnare av utmärkelsen Stockholms studentvän här.

Vem kan nomineras?
Utmärkelsen kan tilldelas organisationer, företag, myndigheter, kommuner eller delar av dessa samt till enskilda eller grupper av personer. Mottagaren av Stockholms studentvän skall ha gjort insatser för att:

  • förbättra Stockholms studenters ekonomiska och sociala situation.
  • skapa debatt och uppmärksamhet runt viktiga problem som berör Stockholms studenter.
  • underlätta och stimulera arbetet för Stockholms studenter inom SSCO eller dess medlemskårer.
  • eller på andra sätt förbättra Stockholm som studentstad.

De nominerade till Stockholms studentvän år 2017 är:

  • Huddinge kommun för ökade satsningar på stadsbyggnad som inkluderar studenter. Bland annat syns detta i satsningar gällande studentbostäder, kollektivtrafik och ökade urbana kvaliteter.
  • Stockholm stads trafiknämnd och studentföreningen Quarnevalen för god dialog och nytta för såväl studenter som allmänheten i fråga om årets Quarnevaltåg.
  • Anders Lundgren, förvaltningschef KTH, för sitt arbete inom Stockholms akademiska rektorskonvent med att bibehålla Studentpalatset för Stockholms 85 000 studenter.
  • Sten Wetterblad, ordförande Sthlm6000+, för sitt långsiktiga och drivna arbete med att lyfta frågan om vikten av studentbostäder och öka antalet studentbostäder i Stockholmsregionen.

Hur koras vinnaren?
SSCO:s styrelse väljer utifrån inkomna nomineringar, ut vinnaren av Stockholms studentvän. Vinnaren presenteras sedan av Veronica Sällemark, SSCO:s ordförande, under det traditionella valborgsmässofirandet på Skansen.

Kommentar från SSCO:s ordförande

– Vi är mycket glada idag över att kunna presentera de fyra nominerade till årets studentvän. Det är ett ärofyllt pris som SSCO delar ut för att synliggöra de som förbättrar Stockholm för studenter. Det är studenternas, studentkårernas och SSCO:s sätt att tacka de som gjort värdefulla insatser för regionens studenter.

De fyra nominerade har alla bidragit till att Stockholmsregionen blir bättre för studenter. Vi ser fram mot att få dela ut priset till vinnaren under högtidliga former på Skansens valborgsfirande, säger Veronica Sällemark, ordförande för SSCO.

Frågor besvaras av:
Veronica Sällemark, ordförande SSCO
Mobil: 0708997715
e-post: ordf@ssco.se