Go to Top

Stockholms studentkårers centralorganisation fyller 120 år!

SSCO grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen och har i dagsläget 43 medlemskårer och representerar genom dem runt 85 000 studenter. Idag fyller SSCO 120 år och det är en stor ära att få representera stockholms studenter och arbeta för bättre villkor för studenrande i stockholmsregionen.

Mycket har hänt under de 120 åren. Det finns fler utbildningar, SSCO har växt och Stockholmsregionen utvecklas. Idag är det tydligt att förutsättningarna för att studera i Stockholm behöver förbättras och SSCO arbetar särskilt med bostadskrisen och studenters hälsa. Nu är det år 2016 och det ska inte vara pengar eller kontakter som avgör om du kan studera i Stockholm, säger Anna Wallgren, ordförande SSCO.

Det är häftigt att SSCO har funnits i 120 år och vi har en imponerande historia. Vi är studenternas röst och har förbättrat studietiden för flera generationer Stockholmsstudenter. SSCO har bland annat startat Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB), Studenthälsan i Stockholm och andrahandsförmedlingen Akademisk kvart. Men vi står även för tradition och studentgemenskap, bland annat organiserar vi studentmedverkan under Nobel och Valborg på Skansen, säger Veronica Sällemark, vice ordförande SSCO.


Anna Wallgren, ordförande SSCO

Mobil 0708 99 77 15, e-post: ordf@ssco.se

Veronica Sällemark, vice ordförande SSCO
Mobil 0708 99 77 14, e-post: vordf@ssco.se