Go to Top

SSCO:s medverkan i Almedalen

Kansliet är nu tillbaka på kontoret efter semester och en vecka i Visby och Almedalen. Så hur kom det sig att vi besökte Almedalsveckan och vad fick organisationen ut av det?

Vi har introducerat ordförande Johan Blixt till politiker, beslutsfattare och intresseorganisationer inom student- och bostadsfrågor. Johan Blixt har fått goda kontakter med de nätverk som SSCO haft sedan tidigare och etablerat nya kontakter.

SSCO har deltagit i seminarier, möten, mingel och paneler där vi diskuterat bostadsmarknaden. Framför allt fokuserade vi på de regelverk som hindrar bostadsbyggande och vad som kan göras för att förbättra studenters etablering på bostadsmarknaden.

Höjdpunkter möten

SSCO hade många goda möten i Almedalen. Bland annat träffade vi finansmarknadsminister Per Bolund (MP) och bostadsministerns statssekreterare Alf Karlsson (MP). Vi hade möte med de bostadspolitiska talespersonerna från Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. SSCO träffade även studentförbunden för de olika politiska partierna, samt andra organisationer engagerade i frågor som rör studenters boenden.

I bild fr. v. Ingrid Gyllfors, VD SSSB; Alf Karlsson, statssekreterare för bostadsministern (MP); Veronica Sällemark, f.d. ordförande SSCO; Johan Blixt, ordförande SSCO

I bild fr. v. Johan Blixt, ordförande SSCO och Johan Löfstrand, vice ordförande i Civilutskottet och bostadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna

I bild fr. v. Johan Blixt, ordförande SSCO och Ewa Thalén Finné, bostadspolitisk talesperson för Moderaterna

I bild fr. v. Veronica Sällemark, f.d. ordförande SSCO; Emma Hult, bostadspolitisk talesperson för Miljöpartiet och Joahn Blixt, ordförande SSCO

Höjdpunkter arrangemang

SSCO arrangerade tillsammans med Sthlm6000+ ett mingel för att fira att studentbostadsbyggandet har ökat markant genom projektet. SSCO:s ordförande Johan Blixt höll tal och pratade om behovet och vikten av fortsatt studentbostadsbyggande. F.d. ordförande Veronica Sällemark var toastmaster under kvällen, tillsammans med Fredrik Berling, känd från bland annat tv och som årets moderator 2016.

I bild fr. v. toastmaster Fredrik Berling, årets moderator 2016 och Veronica Sällemark, f.d. ordförande SSCO

I bild: Johan Blixt, ordförande SSCO, håller tal under minglet med Sthlm6000+

SSCO deltog även i rundabordssamtal och paneler, bland annat arrangerade av SSSB, Nöjesguiden/Hyresgästföreningen och jagvillhabostad.nu. Vid samtalet arrangerat av SSSB diskuterades frågan om hur vi skapar en attraktiv kunskapsregion i Stockholm. I seminariet arrangerat av jagvillhabostad.nu diskuterades frågan om tidsbegränsade bygglovs för- och nackdelar.

I bild fr. v. Dina Oetterli, verksamhetschef jagvillhabostad.nu; Aidin Zandian, förbundsordförande jagvillhabostad.nu; Johan Blixt, ordförande SSCO samt Maja Olsson, ordförande Sveriges Arkitekter Studenterna

Vid panelen ”andrahandsboenden från helvetet” arrangerat av Nöjesguiden berättade ordförande Johan Blixt sin personliga historia om hans tid på Stockholms otrygga andrahandsmarknad.  Utsattheten på andrahandsmarknaden är oacceptabel. För Johan liksom andra studenter är det inte rimligt att behöva bo i en sommarstuga utan fungerande avlopp eller elförsörjning för att kunna flytta till Stockholm!

Fr. v. Jenny Nordlander, chefredaktör Nöjesguiden och Johan Blixt, ordförande SSCO 

Tack för Almedalen! Ni kan läsa mer om vårt arbete på FacebookInstagram och inte minst på Twitter!

SSCO är nu tillbaka på kontoret och kommer fokusera på överlämning till ordförande Johan Blixt. Har du tips eller idéer till oss inför terminsstart? Hör gärna av er till info@ssco.se!