Go to Top

SSCO söker Generalsekreterare tillsvidare

Stockholms Studentkårers Centralorganisation söker

GENERALSEKRETERARE

OM TJÄNSTEN

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Period: 18 september eller efter överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, 100%
 • Arbetstid: Arbetstid enligt kollektivavtal
 • Lön: Månadslön, löneförhandling tillämpas
 • Placering: Odenplan, Stockholm

ARBETSUPPGIFTER

Som Generalsekreterare kommer du arbeta med att utveckla organisationens kommunikativa arbete tillsammans med förtroendevalt presidium, genom interna och externa möten med politiker, intresseorganisation och våra medlemskårer. Eftersom att du kommer arbeta på ett litet kansli kommer arbetsuppgifterna vara varierade och även andra arbetsuppgifter kan ingå.

– Informationsansvar: Ansvara tillsammans med presidiet för extern och intern kommunikation såsom innehåll, utveckling och kontinuerlig uppdatering i informationskanaler, marknadsföring och informationsmaterial samt ha det övergripande ansvaret för och samordna all trycksaksproduktion, SSCO:s grafiska profil och andra liknande uppgifter.

– Representation: Delta i SSCO:s arbete vid evenemang så som Almedalen där förmågan att bygga kontakter samt nätverka är i fokus.

– Andrahandsförmedling: Ansvara för utveckling, strategisk marknadsföring och kommunicerande av andrahandsförmedlingen Akademisk kvart. Ge service på telefon, mejl och webbplats avseende andrahandsuthyrning.

– Politiskt arbete: Producera och skicka ut pressmeddelanden och debattartiklar, omvärldsbevakning där fokus ligger på bostadspolitik samt studentpolitik. Tillsammans med presidiet ansvarar du för organisationens påverkansstrategier samt genomförandet av dessa. Research inför debattartiklar, panelsamtal, utredningar eller remissvar där presidiet medverkar.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är samhällsengagerad, politiskt välorienterad och du har ett intresse för utbildnings- och bostadspolitiska frågor. Vi ser även att du är intresserad av att bidra till att upprätthålla en god service mot medlemskårer och externa parter, är organisatoriskt lagd och bidrar till att utveckla SSCO:s politiska och opinionsbildande arbete. Tjänsten erbjuder mycket frihet som kräver att du samtidigt är ansvarsfull, driven och tar egna initiativ. Som Generalsekreterare behöver du dessutom vara beredd på att snabbt analysera och reagera på händelser i omvärlden. Arbetet innebär insyn i det såväl organisatoriska som det politiska arbetet. Du är noggrann, lösningsorienterad och har ett trevligt och positivt sätt. Du trivs att arbeta självständigt med eget ansvar där du kommer ha många kontaktytor och ha ett proaktivt förhållningssätt. Du kommer kommunicera med interna och externa aktörer, såsom förtroendevalda, styrelser, myndigheter, uthyrare och studenter.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har relevant utbildning som kommunikatör eller inom samhällsvetenskap och/eller journalistik och media eller liknande.
 • Har arbetat i en koordinerande roll med flera olika arbetsuppgifter.
 • Är samhällsengagerad, politiskt välorienterad, och har en god förmåga att uttrycka dig i skrift.
 • Har ett intresse för utbildnings- och bostadspolitiska frågor och ser fram emot att delta i och utveckla SSCO:s politiska och opinionsbildande arbete.
 • Är strukturerad och kommunikativ.
 • Kan arbeta självständigt och identifierar vad som behöver göras och tar initiativ till att lösa det.
 • Har en väl utvecklad prioriteringsförmåga och tycker om mångfacetterade arbetsuppgifter.
 • Är mycket duktig i det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har praktiska kunskaper om trycksaksproduktion, webbpublicering samt grafisk formgivning men det är inte ett krav. Det är också meriterande om du tidigare arbetet i en medlemsburen organisation, men inte ett krav. Det är meriterande om du har använt WordPress tidigare.

OM SSCO

Stockholms Studentkårers Centralorganisation grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen. SSCO har i dagsläget ca. 40 medlemskårer och representerar genom dem runt 85 000 studenter. Det är alltså kårerna som är medlemmar i SSCO och inte de enskilda studenterna. SSCO har tre huvuduppgifter:

 • Att värna om och utveckla Stockholm som ledande utbildningsort
 • Att erbjuda mötesplatser för Stockholmsregionens studenter och studentkårer
 • Att tillhandahålla gemensam service för Stockholmsregionens studenter

Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till vår ordförande på ordf@ssco.se

Intresserad? Skicka in din ansökan med personligt brev och CV till ordf@ssco.se snarast, dock senast den 8 september då urval sker löpande. Ange ”Rekrytering Generalsekreterare” i ämnesraden. Annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Annons GeneralSekreterare 2017-08-11